Impulsshopping och 0-1 i baken.

Blev en hedersam förlust med en påse i baken mot Manchester ikväll. Inte helt orättvist men enögd som man är hoppas man Arsenal kan vända på steken nästa vecka på hemmaplan. Cesc frälser med en yttersida.
Har utlovat lite bilder och nu kommer dem. Köpte två t-shirts i veckan och idag köpte jag en ny pocket. Ni kanske har sett serien Dexter? Nu ska det bli intresant att läsa om seriemördaren. Kanske blir 4 av 5 toast?

                          
ska- Converse - Jacka Zara  - Pocket - Dexter Coop Forum

'
T-shirt - Somewear RBL - T-shirt Replay (grå) NK Demin

Ricardo

Tillfälligt avbrott

Problem med anslutningen. det är inte TV4 som sponsrar detta inlägg men jag är tillbaka imorgon.Med de bilder jag utlovat.

Ricardo

Kolla fotbollen i stan

Lämnade precis en powernap i soffan för att skriva ett inlägg nu innan jag drar in till stan. Ska möta upp broder min och hans vänner i stan för att se lite fotboll mellan Brcelona och Chelsea. Idag hoppas jag att den spanska finfotbollen segrar. Vi ska sitta på andra långgatan, dem har bokat bord där på ett ställe som heter Kings Head.
Imorgon kommer Mattias Persson att glida runt i en Cabriole. Efter mycket snack med fader så blev det en Röd Bmw. Känns ganska rätt nu när det är sommar, ska bli helt underbart. Det sker en byteshandel med Volvon som jag har nu. Kommer säkert lägga in en bild imorgon så ni får se hur den ser ut.

Vi hörs mina vänner !



Matte

Köp inte ut!

På Torsdag är det Valborg. Tror många minns någon Valborg när man var i 15-16 års åldern och ville gå ut och umgås med de äldre. Vill bara uppmana alla vuxna där ute. Köp inte ut, det är dyrt på systemet...
Back to work, har möte ikväll så blir nog ett sent inlägg med lite sköna bilder runt 21.00.


Ricardo


RBL en bra butik!

Var nere på stan idag skulle sälja min mobil till en kille via blocket. Sveriges kanske bästa sida just nu www.blocket.se man kan ju sälja allt där. Tror man skulle kunna sälja ett begangnat tuggummi till någon desperat person. Hittade två t-shirts idag en på NK och en på RBL en butik som jag gillar mer och mer. Lägger upp bilder på dem imorgon men blev riktigt nöjd med båda inköpen. Är det någon som tittar på VM hockeyn som visas på tv6?  Sverige håller på att torska mot Lettland och hela Sverige håller på att gå under, eller?  Ne ge oss kvalitets sport på TV inga hårda män som åker runt och tacklas med skydd.

Ricardo


Hemma från jobbet !

Hej alla läsare, nu är jag hemma från jobbet och ligger i sängen med den bärbara datorn. Det åskar och regnar ute. Tycker det är mysigt faktiskt när man ligger inne och har fönstret lite öppet. Mamma kom hem nu och hade vart ute på en promenad. Hon hade nog inte räknat med nederbörden samt Tor och hans hammare.
Kommer jobba dagtid hela veckan nu vilket är lite trist. Det är skönare människor på kvällen. på torsdag blir det nog shopping och sen blir det fest med min kära bloggvän, Ricardo.



Matte

Smakprov från dagens plåtning

Ett smakprov på dagens plåtning !
Foto: Karin Lundberg, Studio Elvira.



Mattias Persson

Top Model...

Hej nu är jag hemma igen efter några timmars fotografering. Vi höll till vid Hovås golfbana och längst med havet. Det kändes som det blev en del bra bilder trots att det kändes rätt dumt ibland när folk gick förbi. Men det är bara och köra på. Måste säga att Karin skötte sig väldigt bra. Hennes öga för fotografering har sällan skådats. Att kunna utmärka det där speciella detaljerna i bilder och få dem och bli intressanta. Du är fantastisk. Nu väntar jag spänt på att få lite provsmak för att senare vänta på resterande bilder. Tack så mycket Karin för en härlig dag. Vi fick tillslut det klockrena vädret som vi hade hoppats på. En sann optimist har det goda med sig.




Matte

Veckans låt..

Glömde visst tipsa om en ny hit. Green Day gör succé igen. Köp den för ladda ner gör vi ju inte längre.



Green Day - Know Your Enemy

http://www.greenday.com/


Ricardo


Jönköping Sveriges tråkigaste stad?

Har varit på hemmaplan i helgen eller hos fäderna och kompisarna i Jönköping. Men ne jag saknar inte Vätterns pärla när jag lämnar den för en jobbvecka i Göteborg. Kul att träffa gamla kompisar är det ju alltid men vad har staden att erbjuda i uteliv och shopping? Hamnpiren som ska vara Jönkpings centrum på våren/ sommaren hade ju knappt kö till baren en lönehelg. Jönköping har av många varit listad som Sveriges tråkigaste stad, stämmer detta kanske?

Matte ringde innan han hade varit och plåtat sig med någon kvinnlig fotograf. Bloggen kommer nog prydas med lite bilder på den snygge Göteborgaren under kvällen eller morgondagen. Jag hade lite dålig mottagning när han ringde men det surrades om 300 bilder. Håll utkik på sidan för lite ögongodis i veckan för det verkade inte vara en engångskamera som gjort jobbet.

Nu blir det lite La Liga och en Latte.

Ricardo

Pulsen på Manchester United

Manchester United behöver ingen närmare beskrivning för insatta fotbollsfantaster men ska köra en snabb presentation av Arsenals motståndare i semifinalen av Champion Leauge. Klubben bildades sent på 1800-talet 1878 närmare bestämt. Nuvarande namnet Manchester United fick man 1902 när man lämnade namnet Newton Heat. Laget hade en storhetstid på 60 -talet med spelare som George Best och Bobby Chartlon. Efter segern i dåvarande Europacupen 1968 har man vunnit Champions Leauge två gånger 1999 mot Bayern Munchen och 2008 mot Chelsea. Det är de regernade mästarna vi ställs emot så det blir ingen lätt uppgift för mitt kära Gunners. 

Manchester United styrs av skotten Alex Furguson som varit i klubben sedan mitten av 80-talet. Under Sir Alex har laget vunnit ligan 10 gånger, och der ser ut att bli en elfte om några veckor. Det svenskar som representerat klubben är Jesper Blomqvist, Bojam Djordjic och Henrik Larsson. Sägs även att Jonny Rödlund som spelat med Norrköping i Allsvenskan varit i klubben under en säsong? Laget spelar sina hemmamatcher på Old Trafford som tar in dryga 75 000 åskådare. Dagens stjärnor heter Christiano Ronaldo, Wayne Rooney, Rio Ferdinand, Paul Scholes och Namanja Vidic. 
Första mötet spelas den 29 April kl 20.45 på Old Trafford. 

Ricardo

Chinos vs Jeans

Sommaren närmar sig med stormsteg och kläderna börjar bli tunnare. Förra vårens trend med chinosbyxan som alternativ till jeans fortsätter. Men nu har även de kändaste jeanstillverkade satsat på nya ljusa tvättar till våren. Vad är egentligen snyggast i vår/sommar. Chinos eller Jeans och vilken färg ska det vara. Eller kör du hellre på den klassiska trekvartsbyxan?



 

Ricardo


Lanza

Hej vill tipsa alla sköna män där ute som har det svårt med att få kontroll på frisyren. Detta vax använder jag och kan inte annat en hylla detta fibervax.

Prisklass: Ca 150-200 kr

Betyg 5/5 Perssons


Matte





Halmstad på midsommar...

Förra årets succé ska återupplevas. Grabbgänget åker till västkusten för lite festligheter under midsommarhelgen. Detta året tar vi steget från Scandic till Mårtenssons. Hotellrummen är bokade och nu hoppas vi bara på ett bra väder, för bra fest blir det alltid när eliten drar söder ut.



Victor Fransson - Mikael Anderson - Ricardo Aponza

Förra året var det blåsigt på Tylösand hoppas vädret peakar i år.


Ricardo

Bästa lökdödaren

Hoppade just ut ur duschen och vill bara rekomendera en deodorant av världklass! Ett måste i varje mans badrum.
Vichy Homme bästa investeringen i sommar.



Ricardo

Bra klimat i 036

Solen visade även upp sig i Jönköping idag. Åkte först till shoppingcentret a6, skulle köpa mig en resväska. Den skulle ha måtten för handbagage enligt "reseledaren". Blev en svart stilren på Stadium för 299kr. Att det var halva priset utan Stadium Card gjorde inte saken sämre. Nästa butik att besöka blev BR leksaker. Fick nästan knapra alvedon efter besöket där blev ju yr av alla färgade leksaker. Hittade lite sandleksaker och en bil "dagen var nu räddad ut i sandlådan och gräva". Nä leksakerna var ägnade åt kompisens son, spadarna och de vita converse dojjerna i storlek 24 blev uppskattade. Han tog på sig dem med god min. Fick två filmer av Piot bland annat Benjamin Button med Brad Pitt och Cate Blanchett någon som kan rekomendera?
Nu står jag i valet och kvalet ska man glida förbi Piren eller ska man stanna hemma och spela WOW? Levla upp lite.

Xoxo

Ricardo


Fotbollskväll

Tjena Ska iväg nu till Johan och kolla macthen mellan Man Uinted - Tottenham. Imorgon blir det antagligen fotografering beronde på värdet. Av vad man kan se idag så talar det mesta för forsatt glad sol. Gjorde naturprovet i fredags och gick väl sådär om man säger så, kunde gått bättre. Ska nog göra om det nästa vecka igen för nu vet jag lite av vad som kommer på provet så man inte behöver läsa igenom hela boken. Nu plingar kyrkans klockor utanför och det är dags och ge mig av.

Vi hörs senare !


Matte

Kalas i solen...

Blev en kväll med vännera i Jönköping igår. Liten tripp till Hampiren och sedanhem till Ville. Idag ryktas det om grillkväll men först ska jag på kalas hos en gammal kompis kid. Alltid kul med lite barnkalas hoppas han är vaken han är ju ändå två år nu. Hittade en snygg present i en liten butik på Wallgatan i Göteborg. Ne nu ska jag ev klippa mig lite sugen på att raka av allt hår innan resan nu. Eller så blir de surfarlocken med långt rakt hår...

Ska bli intresant att följa Mattias modesejour på bloggen se om den blir långvarig... Nästa Schenkenberg kanske?

Ricardo

Mac eller PC

Amatörbloggare som man är fanns det inte tid för ett inlägg igår. En grillkväll hos kusinerna stod på schemat. Hade sparat på intag under dagen för att fylla magsäcken med nygrillat. Det blev bland annat körv och kotlett och goda såser. Trevligt att umgås med kusinerna som man inte träffar ofta nuförtiden. Yngsta kusinen hade köpt en macbook så blev lite sugen på att skaffa mig en. Men tvekade lite på mac när mamma och pappas Imac vek sig i veckan. Trivs bra med min Dell Studio som jag fick av tomten i julas.

Lägger upp några skämt som är i klass med Björn Gustafssons humor...

Varför har tomten så stor k*k?
Han kommer bara en gång om året

Vilken hudkräm säljer bäst i Asien?
Gul utan sol...


Ricardo

Morgonpigg..

Vaknade tidigt idag för att sätta mig med plugget inför provet som är klockan ett. Det var inga problem att gå upp tidigt idag, brukar vara rätt morgontrött annars så det var skönt. Har ätit lite frukost och duschat och gjort mig iordning så jag kan koncentrera mig på det som ska vara i fokus, plugget. Ska träffa Ricardo sen på stan, min kära bloggvän. Efter det blir det ett kärt återseende med Hovås Billdal, ska åka och titta på deras borta match ikväll.

Ha det så skönt i värdret och njut av helgen !


Matte

Fanclub Stuff

Hej alla läsare mitt i pluggandet förut kollade jag lite sköna grejjer för alla som hyllar Manchester United. Hittade en serie med alla spelarprofiler som stog uppradade som modellgubbar. Lite sjyssta tröjjor samt halsdukar och t-shirts med olika tryck med logga och sköna texter b.l.a. "Theatre of dreams" som Old Trafford så fint kallas av fansen.
Tänkte kolla om ni vet några bra sidor man kan hitta sånt här ? Meningslöst för många, men så viktigt för mig som fotbollsälskare.

Kikade på Fan tv igår Med David Fjäll, Svenskafans egna talkshow om fotboll. Då visades en klassisk gammal Manchester United tröja upp som såg ut att vara från tidigt 50-tal och väldigt v-ringad. Det ryktades om att den skulle vara nästa säsongs match tröja, visst var den retro men den lär inte skrämma motståndarna. Hade vart roligt om jag kunde hitta den och förse er med en bild, för jag tror ni hade fått er ett leende på läpparna.



Matte

Fint väder och plugg...

Snosa rätt länge idag, borde vart uppe tidigare och satt mig med plugget, har ju somsagt mitt första prov imorgon. Men ska nog börja med att avjnuta en god frukost med allt från den rikes bord ute på altanen. Ska hämta min bok senare "Den Nya Fotbollsvärlden"  som jag beställde i förra veckan. Ska bli gott och ha något och läsa på kvällarna.

Ciaaao så länge !


Matte




Lycklig och nyklippt ..

Hej nu är jag hemma igen, pluggat hela dagen och har vart och klippt mig i stan, nu känner jag mig som en Don Juan igen. Det blev väldigt bra och behövligt om jag ska fotas på söndag. Tippade förut vilket var längesedan, kastade in lite pengar på ett lika resultat mellan kostymnissarna Häcken, som har  våran folk kära hemmaprofil Erik Friberg mot Isaksons moderklubb, Trelleborg. Men Häcken fick med sig en 1-0 seger på Rambergsvallen.

Tänkte att jag skulle lägga in en bild på vad jag eftersöker under helgens shoppande. Om ni vill tipsa mig om något skönt plagg är det bara och skriva ett inlägg.




Ett par blåa Ralph Lauren chinos som har precis den blåa färg jag vill ha till sommarn !




Matte

Shopping för kidzen!

Kom återigen hem från ett pass på gymet. Idag blev det lite ben och en hel del bål. Beach 09 börjar redan om tre veckor i Karibiska havet så der gäller att ligga i nu. Gymet är annars ett bra place att knyta kontaker alla tjejer på gym är ju översociala. Nästa vecka ska jag testa ett spinningpass om kroppen pallar. Sen blir det lite tugg i relaxen.

På fredag ska jag springa i barnaffärer och leta barnkläder till kompisens unge. Milo är två år nu så det börjar bli dags för märkeskläder. Får se om det blir Polan & Pyret eller HM. Malin på jobbet tipsade om Villevalla vid Haga Nygata. Kan bli en snabbtripp till NK Kids också. Någon har tips på inköp?

 
Ett par fina Converse till Milo i sommarsolen.

Ricardo


Modell för en dag

Nu är jag hemma från jobbet igen, känns som jag lider av sömnbrist för tillfället så det ska bli skönt med lite nattlig sömn snart. I helgen ska en tjejpolare som är fotograf fota mig under en hel dag. Får hoppas det blir fint väder så att det kan bli bra bilder. Har sett lite av hennes verk och det ser lovande ut. Dessutom är hon en riktigt bra tjej så det lär bli en trevlig dag med mycke glädje i solen. I morgon ska jag klippa mig, något som verkligen behövs om det ska tas bilder i helgen. Emelie ska klippa mig vid sju tiden på kvällen. Tänkte lite på mitt och Ralles tugg förut när jag var på väg hem från jobbet, både jag och han gillar verkligen kläder och har likadant tänk, vi kan diskutera det hur länge som helst.





Matte

Andrej Arsjavin!

Stängde precis av C+ efter en härlig tillställning på Anfield. Andrej Arshavin stänkte dit fyra påsar mot The Reds. Skön fotbollspropaganda. Nu är guldet i Uniteds händer men nästa års guldboll måste gå till den irrationella ryssen.  Tyvärr får han inte deltaga i CL denna säsongen. Kommer somna skönt  ikväll trots 4-4 i denna match.
Imorgon ska jag inviga relaxen på gymet kikade in idag och den verkade bra. Kan även bli att man testar på den gemensamma bastun efter ett styrkepass.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Andrej_Arsjavin

(Länkar upp han på wikipedia)


Soft dag!

Vaknade med överenergi idag. Efter kneget blev det shopping hittade äntligen mina Filippa K chinos. Dem satt bra, körde den smalare modellen passar perfekt till mina Acneskor eller några av mina converse. Annars verkar skate vara inne nu, varje gång jag tar mig från hemmet till jobbet ser man någon kille med byxorna nere vid knäna eller med en bräda i handen. Skönt med lite olika stilar i samhället. Det finns många snygga stilar i sommar men vissa prylar klarar jag mig utan, gör du?

Listar lite grejer jag dissar inför sommaren:

* Färglada strumpor går bort - kör på svart, vitt och grått
* Harembyxor
* Rosa - Rosa kläder hör hemma på 1-3 åringar.
* Foppatofflan (R.I.P)
* Bandana - Ser den fortfarande på stan, den kan ev visa sig på charter men den börjar bli historia där också.
* Kung Öl kommentarer överflödiga
* Uppvikta Jeans
* Mc Donalds - Kl 05.00 en lördag eventuellt.
* Trekvartsbyxor
* Midjeväska

Nu blir det ett nytt avsnitt av Andra Avenyn.

XoXo
Ricardo


Slappar..

Hej alla kära läsare, sorry att jag inte skrev något inlägg igår. Jobbade hela dagen och kväll. Var jag tvungen att fortsätta med arbetet som redovisades idag. Det gick förövrigt bra trots att jag inte förberedde mig alltför mycket. Blev nog inte mer en tre timmar sömn inatt, man får väl skylla sig själv när man skjuter upp allt i sista stund. Det är något som jag hoppas kan bli bättre på. Ska ut med hunden nu och sen till jobbet. Kom och tänka på att det är löning i helgen, lär nog bli en skön shoppingrunda på stan. Förhoppningsvis hittar jag lite sköna retro plagg som jag kan hosta upp på bloggen. har vart för dåligt med det på senaste.

Miss independent du vet vem du är, du finns i mina tankar !




Matte

Lång dag...

Har haft en oerhört lång dag. Jobbat 9-19 blir raka vägen under täcket nu. Pratade med min gode vän Ville innan, det blir chill i Jönköping i helgen. Känna vilan på Hamnpiren kanske? Vann 500kr på lången igår tar med mig det in under täcket för jag har ingen energi eller sug för något ikväll. I morgon blir det 11 grader i Göteborg så solglajjerna åker nog på.

Sov gott alla läsare!


Stressad

Nu sitter man här med arbetet om solenergi, ska ha en muntlig genomgång på  tisdag morgon, ingen skriftlig inlämning. Känner att man har lite tidspress med tanke på att jag ska jobba från 7 - 22 imorgon. Kan inte någon bara skjuta mig, där var jag lite ironisk men de känns nästan så. Sitter på min bärbara nu, en av hårddiskarna på min stationära är  sönder. Det konstiga ljudet som jag antog kom från en söndrig fläkt stämde inte, det var hårdisken som spökade. Nu ska jag försöka sova lite så man kan överleva den "korta" morgondagen.

Sov gott mina vänner !




Matte

Spruta!

En ny vecka med nya utmaningar står bakom hörnet. Inga planerade aktiviteter förutom jobb och träning. Blev sugen på att köpa ett par nya chinos från Filippa K så det blir nog veckans inköp. Måste gå och ta en spruta för hepatit A också innan resan. Kanske blir en fullspäckad vecka ändå. Jag och Mattias ska även förbi resecentrum och kolla lite resmål inför sommaren. Mattias var visst sugen på Magaluf någon som varit där och kan rekomendera? Jag kan tänka mig Barcelona igen då får man storstad, strand och Spanien i ett paket. Denna gången vill jag inte bli av med digitalkameran och de 300 bilder jsom jag och kompisen Ankan tog. 

Ricardo


Sleten

Tja där alla bakis och ångestladdade läsare, nu är det söndag och det är dags för plugg igen. Tänkte gå ut och jogga senare eftersom inte vädret sviker. Har kollat på youtube klipp hela dagen och haft lite ångest, för vad ska låtas vara osagt. Kommer en skön söndagsfilm ikväll, "Along Came Polly" med Ben Stiller och Jennifer Aniston, helt underbar film enligt mitt tycke. Nu blir det att skriva ett litet arbete om solenergi, simma lungt mina vänner.



Matte

Söndagsångest någon?

Vaknade tidigt imorse men låg kvar och zappade lite på LCD:n. Först blev det ett avsnitt av Melrose Place. Sköna karaktärer i det programmet, betydligt bättre en exempelvis Desperate Housewife som verkligen kör med desperata skämt och stories, från att vara en helt ok serie till att bli någon ekonomisk utsugare. Ungefär som Prison Break två helt ointresanta serier numera, eller har jag fel?. Dock ska program som "Two and a Half Men" ha cred för att alltid leverera sköna program.

Ska snart slå en signal till Matte se om han vaknat upp efter nattens äventyr.
Någon kanske har den klassiska söndagsångesten? man fick med sig fel person hem, man kom inte ens (ut) eller så ska man upp och jobba tidigt imorgon. När man klickar in sin internetbank blir man deprimerad över helgens inköp. En vecka kvar till löning så nästa helg blir det många kungar i baren. Alla lagerstekare ska ut och köpa champange och rosé i sommarvärmen.   

Ricardo

Beach 2009

Det fina vädret håller i sig och det märktes på gymet idag. Var bara jag och några spinning flickor där. Många passar på att skaffa sig en fin bränna inför sommaren. Ett problem som jag slipper både på gott och ont...
Det innebär att jag kan helt fokusera på beach 2009 som är så viktigt. Hur mycket tar man i bänkpressen i slutet av Maj?  vem har störst armar i sommar och vem har  de snyggaste tribalsen. Den som väntar på något gott väntar alltid för länge. Så därför lägger jag upp några bilder från förmiddagen.

 
Handduk - Åhlens city Göteborg

  
T-shirt - Ed Hardy Köpt i Prag - Chinos Zara - Skor - Converse Karltex
 
XoXo
Ricardo


Bakis

Nu mår man som man förtjänar, det som skulle bli lungt och städat blev tillslut en utgång. Träffade patrik vid Linne för att möta upp dem andra på Temple Pub. Det blev en del diskussioner om fotboll, finns inget bättre tugg till ett par kalla öl. I sällskapet så hade vi anders, Mange, Patrik, Emma och några av hennes vänner. Senare på kvällen drog jag, Anders och Patrik vidare till Park Lane och resterande fortsatte tåget upp mot Linne Terrassen. Vi gled in i en vit taxi som tog oss till Avenyn, taxisnubben var en riktigt glad prick. Han matchade sin vita Mercedes med en vit hatt och vit kavaj. Men denna härliga människa skulle också visa sig ha sina brister, han hade förkärlek till Arsenal.
När vi kom fram till "Parkan" så var det endast några få stackare i kön som dessutom åkt på nobben. Men kvällen skulle visa sig vara allt annat en lugn, någon timme senare hade varenda yta i lokalen befolkats. Det blev mycke söta drinkar och Fisherman Vodka shots denna kväll.
Hade ju lovat lite sköna bilder från kvällen men det strular med överföringen till datorn, ska försöka åtgärda detta så snabbt som möjligt...



Matte

Tack Piratebay

Skulle bara vilja tacka Piratebay för ett par trevliga år på webben. Tror de flesta lider med deras dom som fastställdes idag. 1 år på kåken och 30 mille i böter. Det blir ingen skumpa för dem de kommande åren. Tycker straffet är orimligt och kommer självklart överklagas till nästa instans, hovrätten. Ska bli kul att följa denna historia. Vad tycker du om Piratebay och finns det någon Svensson som är emot fildelning? Det kommer ju inte säljas mer CD skivor nu. CD skivor blir repiga och slitna med åren. Ska man köpa sin musik till sin ipod nu eller kommer ipods och mp3 spelare gå i graven?

Innan jag loggar ut tackar jag herren för det fina vädret...


Ricardo


Skönt med Fredag..

Hej, jag blev så trött igår efter jobbet så ni får höra av mig idag istället, underbart att helgen är här. Idag blir det en del att göra. Ska ut och springa nu i de fina vädret sen fram mot kvällen avnjuter jag nog ett par kalla öl med nära vänner på någon skön uteservering. Eventuellt ska jag träffa min kära bloggpolare Ricardo en stund innan han beger sig mot Borås, han skulle kolla någon lägenhet fick jag höra. Det kommer nog tas en del sköna bilder ikväll som ni kan kika på under morgondagen.


Matte

Äntligen hemma!

Kom precis innanför dörren, först har man jobbat sen varit hemma och tagit en raggardusch sen var det match på Borås Arena. Mitt Elfsborg tog emot ett gäng stackare från ostkusten vid namn Kalmar FF.
Sofie hade fixat två "billiga" biljetter för ynka 150 riksdaler. Helt ok platser Sofie, men våra converse skor  var inte rätt utrustning denna aprilkväll. Vuxen som man är plockade jag med min halsduk från Acne som blev kvällens räddare. Matchen var annars som alla andra Allsvenska tillställningar. Publiken var missnöjd med passningspelet, inläggen, dribblingarna och domaren. Någon djupare sammanfattning vill jag inte dela med mig. Men Sofies inköp av två chipspåsar slår högre en 90 minuter i felpassningar. Det var nog den första och sista Allsvenska fajt jag ser i år.  Trodde kvaliten skulle blivit lite bättre men ack så den bedrog. Säger som jag alltid sagt. Allsvenskan följer man bäst på text TV. Sen är det väl dags att byta ut Ahlgrens bilar i alla fotbolls och hockeystånd,  vi är trötta på dem där förbannade godisbitarna nu. I morgon ska jag titta på en ny lägenhet ska bli intresant.


Godnatt
Ricardo

En skön lättnad !

Ska hoppa in i duschen nu och sen bär det av till jobbet, för er nyfikna läsare som inte vet vart jag jobbar så ska jag tala om det kortfattat så det inte blir några oklara linjer framöver. Jobbar på KappAhls central lager i Mölndal, uppfattas säkerligen som mindre glamoröst men det är sköna människor och lätta uppgifter samt bra penning så varför klaga?
Ringde ett samtal till min lärare nu och kollade om jag kunde flytta provet till nästa vecka. Det var inga problem, väldigt skönt får jag säga.

Vi hörs sen !



Matte

Kanon väder ute...

Idag vakna jag tidigt för och sätta mig med plugget igen, tog ett litet brake nu vid lunch för att förse er kära läsare med ett skönt inlägg.
Beställde en bok igår och blev lite imponerad av mig själv. Erik Nivas bok  "Den nya världsfotbollen" som ska vara en riktig höjdare för fotbollsälskare. Hans bok går inte och köpa i bokhandeln utan man får beställa den på nätet för ni som är intresserade. Nu blir det  spaghetti och köttfärsås. Nästan så att man ska sätta sig ute på altanen i detta väder.






Matte

Nöjd...

Nu är man hemma igen efter jobbet, dagen gick väldigt fort idag och det kan man ju inte bli sur över direkt.
Jag lyssnade på matchen förut på radion och släppte livescore uppdateringen. Men jag ställer mig kritiskt till Champions league fotbollen på frekvensen 101.9. Dålig uppdatering om matcherna samt att killen som skulle ha koll mest blandade ihop allt i en gryta och fick sagt en del tvivelaktiga yttranden. Kändes som allt annat gick före fotbollen, musik, tjejbasket och annan sport. Manchester United vann iallafall matchen med 0-1, mål av Cristiano Ronaldo.
Borde nog börja tippa framöver.

Ronaldos kanon

http://www.youtube.com/watch?v=HSybuLs5KIY

Matte

Vart går planet?

Nu är det en knapp timma tills årets match alla kategorier. Arsenal - Villareal. Blir att streama upp den om mitt mobila bredband pallar trycket. Nog om matchen nu, kom och tänka på en annan sak. Jag och min vapendragare Mattias funderar på att köra en sista minuten i sommar. Men frågan är vart det bär av det har surrats om chillsemester för vi kan Aya Napa, Sunny Beach och Kos nu. Har du några andra tips på resemål får du gärna ge oss lite tips. Bra mat , goda drinkar och bra stränder är något vi pushar för.  

XoXo Ricardo

Jobb !

Snart rullar man till jobbet igen, jobbar kväll idag 16.15 till 22. Har känts bättre idag med plugget, som om jag har hittat lite studieteknik igen efter flera års frånvaro i det rampljuset. Kul att man missar matchen sen men man får väl lita på livescore som vanligt, börjar bli en tråkig vana nu när man jobbar kväll på vardagarna.

ha det gott så hörs vi ikväll !

Mvh Matte

Mitt kära Man United

Ikväll är det dags för den svåra borta matchen i Lissabon. Mitt United kommer till spel med en trupp som ser bättre ut en förra mötet, Ferdinand verkar vara spelklar och det känns tryggt, mittlåset funkade inte alls förra matchen där Johny Evans inte kom upp till normal standard.
United kunde haft en bättre form men och andra sidan vet man var som måste göras och de tror ja kan höja spelarna i en sådan här match. Att spela borta mot Porto som aldrig förlorat på hemmaplan mot Engelskt motstånd skrämmer mig lite. Porto har även haft en ruskig form de senaste, 9 raka vinster i ligan och gjorde en riktigt bra match på Old trafford senast.
Portugiserna har även en del spelare vi måste se upp med, Hulk och Lisandro är två giftiga spelare. The beast som jag tycker passar bra på Hulk, Stor som ett hus och stark i närkamper och nickdueller, väldigt ovanlig spelstil för och vara brasse men ständigt ett orosmoment.
Det som talar för United är att man har en riktigt bra trupp och kommer till spel med både Vidic och Ferdinand i försvaret. Även om formen inte är den bästa så har Ferguson matchvinnare som kan gå in göra det lilla extra som behövs. Den fyra dagars vilan som han också pratade om kan vara positiv för laget.
Portos form talar sitt tydliga språk och att man spelar på hemmaplan, man har allt i sina egna händer och behöver inte satsa fullt framåt.

Förra mötet slutade 2-2 på Old Trafford.


Nyckelspelare: Rio Ferdinand

Tips:  Porto - Man United 0-1

Vad tror ni ?

Matte


Barcelona och Chelski vidare?

I kväll är det dags för de s.k.a förmatcherna inför morgondagens heta matcher. Ska nog inte ens titta ikväll (andra avenyn går före) det är väl redan klart? Spanjackerna och Drogbas grabbar lär ta sig vidare till semi utan några mindre ansträningar. Väntar dock med att öppna skumpan tills imorgon när Manchester United får checka in på flygplatsen utan några biljetter till semifinalen. Uniteds storhetsvansinne skulle väl lägga sig någon timme då. Nu är det bara upp till Wenger att motivera sina spelare till fajten på Emirates. Luktar Arsenal - Porto i semi. Men det spelar ingen roll vi tar United med. Ser ut som Villareal kommer utan Marcos Senna och Santi Cazorla ska bli intresant att följa den matchen.

Vad tror ni om kvartsfinalerna?


Denna känslan kommer du ha på onsdag Scholes...


Ricardo


Kort arbetsdag !

Jag imponeras av de människor som hittar motivation att plugga om ämnen som man inte finner något intresse för. Min ambition för dagen var enkel, plugga så mycke du bara orkar, blir lite besviken på mig själv när man inte har den självdisciplinen.
Nog om det, imorgon blir det en lång dag. Ska jobba mellan 7-22, har inte räknat ut hur många arbetstimmar det blir men de räcker och blir över. Simma lungt så hörs vi imorgon !

Mattias

En månad kvar...

Va hemma och grillade lite med pappa idag, grillning kan nog vara det manligaste man kan göra inom matlagning. Det är lite farligt och förbannat gott. Nu är vi trötta på maträtter som pannkakor, köttfärsås och tacokvällar. Fram med elgrillar gasolgrillar ,kolgrillar och engångsgrillar nu börjar grillsäsongen.
Om exakt en månad sitter jag på planet till västindien det ska bli jobbigt att missa Hockey VM jätte jobbigt...

Ricardo

Plugg....

Härmed öppnas den gröna naturboken för intensivt pluggande i många timmar framöver. har prov på fredag och känner att jag ligger efter. Ska jobba kvällen i veckan så får ta alla lediga tillfällen jag kan nu, hörs senare ciaaao.

Matte

Hemma igen, tack SJ !

Då var man hemma i sköna Göteborg igen. Tack Sj för den sköna hemfärden med x2000, mycket bra klass på stolarna.
Päronen väntade på Nisses för att skjutsa mig hem.  Dom var glada och se mig och berättade lite om min systers kalas för sin lille Mio på vägen hem. Han hade tydligen fått någon gubbe som han tydligen aldrig släppte ur sin sikt. Fick lite dåligt samvete för att ja missa tillställningen, får nog åka dit och hälsa på i veckan.
Nu ropar sängen på mig, ska bli skönt och sova i sin nya säng igen, har legat på en liten soffa hela helgen.

Tack Ralle för en riktigt bra helg med bra väder !


Matte

X2000

Nu sitter vi på x2000 från Stockholm, slutdestination Göteborg för Matte. Jag själv ska stanna på en snabbvisit i Jönköping har en del mission att uträtta där. Nej nu ska vi besöka bistron för några ekologiska inköp. 

Outfit Ricardo: Jacka Zara - Piké J.Lindeberg NK Sport - Chinos Weekdays - Converse Asos.com

 

Outfit Mattias: Jacka RA-RE RBL - Skjorta Polo Jeans SOLO - Chinos Filippa K - Converse



XoXo :) Ricardo


REA på SJ

Påskrean på SJ fortsätter vi kom precis över två biljetter för á 700kr enkel biljett Stockholm - Göteborg. Bra pris för att komma till Sveriges framsida. Nästa resa går till sydligare breddgrader efter det här nederlaget.



Ricardo


Änglarna ser starka ut!

Fick ett bra samtal idag av en kompis som befann sig på Gamla Ullevi och såg denna utskåpning. Det blev hela 6-0 och ragnar lär redan har vunnit årets mål. En Prakträff över 50 meter letade sig in över Touray i Difs mål. Underbar premiär på nya hemmaplanen.


Truppen


Matte


"Vi hade i alla fall tur med vädret"

Eftersom Långfredagen blev rätt tråkig hade vi stora förväntningar på lördagens shopping i Stockholm. Vi tog ett tidigt tåg från Uppsala till innerstaden för att kunna uttnytja dagen på bästa sett. Hufvudstaden skulle bjuda på ett galet utbud  för den som gillar mode och övrig shopping.
Bra väder, sugna på shopping och en skön atmosfär vad kunde gå fel? Allt gick fel denna dagen, jag tror vi gick i varenda affär som hade sjyssta kläder. Efter flera timmars fotvandring hade vi ont i fötterna och var allmänt trötta på allt utbud som fanns i butikerna. Allt var ju enkla basplagg och varenda affär hyllade proper stilen. Vart är alla sköna färger för sommarn.
Dagen avrundades med ett besök på Jensen's Bøfhus Vasagatan, som blev höjdpunkten riktigt topnotch käk.
Vi ställde oss frågan på tåget hem - Vilken stad har bäst shopping Stockholm eller Göteborg?

Dagens inköp
  Två insekter och ett par solglajjer från Åhlens 

Blandade bilder från dagen
Matte i solen  Stureplan 

Matte i Uppsala

  
Uppsala Domkyrka  Frukostmackapå stan



Trött Långfredag

Sveriges tråkigaste dag på året Långfredagen blev inte någon höjdare detta året heller. Dagens frukost blev en stor pizza på Pinocchio i Uppsala centrum. Sedan blev det en sväng på stan med brist på folk och öppna butiker, dock hittade Ricardo ett svart bälte på HM.
Eftermiddagen tillbringade vi i Fyrishovs sporthall. Matchen mellan Storvreta IBK och AIK Innebandy. Vi fick se en tight fajt där AIK drog det längsta strået. Storvretas gladinnebandy fick ännu en gång se sig besegrade mot ett mer rutinerat AIK med Niklas Jihde i spetsen. Nu väntas final för Solnalaget mot Warberg. Repris på förra årets final i Globen på lördag.



Niklas Jihde och övriga AIK efter segern i Uppsala.


Från framsidan (GBG) till baksidan (Sthlm) på 4 timmar, tack SJ

Mätta på vardagen bestämde vi oss för att utforska den kungliga hufuvdstaden under påskhelgen. Innan vi lämnade Nisseplatsen hann vi med att avnjuta en utsökt kycklingsallad mitt framför ögonen på kostymnissarna BK Häcken, match i Stockholm mot pojkarna från Bromma. BK Häcken och övriga "höginkomstagare" åkte självklart x2000. Vi körde på budget denna gången, när vi klev av vårt intercity tåg i stockholm var vi ungefär 5 personer som uthärdat den 4 timmars långa resan. Resten av passagerarna hade droppat av i metropoler som Alingås, Herrljunga, Falköping och Arboga. Resan blev dock inte något ekonomiskt undervärk då vi missade sista tåget till Uppsala. Sista utvägen blev taxi från T-centralen till Uppsala för 966kr!  För denna slant hade vi sluppit sitta på ett intercity tåg med stolar från tidigt 80 - tal och gubbar som luktar gatukök. Men taxiresan kryddades med ordvitsar och skön stockholmslang från 40- talisten bakom ratten.


Lite bilder från dagens tripp till Uppsala...

Tåggodis från Bistron



En tågresa blir inte lyckad utan lite ögongodis från Moore


Välkommen till Mattias Perzon och Ricardo Aponzas blogg

En skön blogg med åsikter om fotboll, mode, nyheter, mat . resor och samhällsfrågor. Vi är två livsnjutare med sikte på en framgångsrik bloggkarriär...

RSS 2.0